ÇAY OCAĞINDAKİ BİLGİ İŞLEMCİ - AHMET ŞERİF İZGÖREN

Bir devlet kuruluşunun yöneticisi hafta sonu iş yerine gittiğinde çay ocağında çalışan çocuğu bilgisayarın başında görür.
 
"Kolay gelsin Ahmet".

"Sağ olun Hocam."

"Bilgisayarla ilgili misin?"

"Çok seviyorum fırsat buldukça öğrenmeye çalışıyorum."

Genç yönetici,bilgi işlem sorumlusunun olmadığı bir gün kantinci Ahmet'i çağırır, ona bir yazı verir ve bilgisayarda dizayn edip getirmesini ister. Kısa sürede eline çok iyi bir çalışma gelir.Başka bir gün daha zor bir iş aktarır, yine iyi bir sonuç alır.

Bir gün bilgi işlem sorumlusunun işten ayrılması gerekir.Yönetim Kurulu Toplantısında, "Hocam bilgi işlem için eleman ilanı veriyoruz." der bir görevli. "Hayır" der yönetici "Kafeterya için ilan  verin". Herkes güler, "Gülmeyin, Ahmet bu işi yapar." der yönetici ve Ahmet'i odasına çağırıp düşündüklerini açıklar:

 "Senden iki ay içinde hiçbir şey beklemiyorum,kursa git,çalış,öğren.Uzak ufukta kalorifer dairesini boyayıp düzenleyeceğiz ve kantin parasıyla oraya bilgisayarlar alacağız. Senden orada bir bilgi işlem departmanı oluşturmanı ve kurumu internete geçirip orada bir dergi çıkarmanı istiyorum. Bunu başarabilir misin?" der.

"Evet" cevabını alır. Gerçekten de bir yıl içinde proje başarılır. Ahmet ,çok iyi bir bilgi işlem direktörü olur. Yönetici, devlet kuruluşundan ayrıldıktan yıllar sonra bir gün Ahmet'le yolda karşılaşır. Kartvizitini verir Ahmet, "XYZ Bilgi İşlem Şirketi Genel Müdür" yazmaktadır. İkisi de  birbirlerine bir şey söylemezler. Oysa söyleyecekleri çok şeyler vardır.

Ahmet Şerif İZGÖREN'in "İş Yaşamında 100 Kanguru" adlı kitabından alıntıdır. (sf. 172-173)

2 yorum:

ibrahim Birol dedi ki...

İstemek ve azmetmek başarmanın yarısıdır, geriye kalan kabiliyettir...

Unknown dedi ki...

Bir başka yerde de, yeni bir bilgisayar bölümü mezunu, neden iş bulamadığını anlatmak için anlatır aynı hikâyeyi...

EN ÇOK OKUNANLAR